Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 


Ulkomaalaiset Eläimet
(7 kuvaa)

<--Edellinen 4 / 7 Seuraava-->
Jääkarhu
[Jääkarhu.jpg]
Jääkarhu.jpg

Jääkarhu

(ursus maritimus)

Jääkarhu on suurin maalla asuva lihansyöjä. Jääkarhuista 60% elää Kanadassa.

Ominaispiirteet:

Jääkarhulla on vaalea turkki, joka suojaa hyvin vedessä ja maalla. Jääkarhujen tyypillisiä piirteitä:

- Pituus: naaras, 1-1,5m uros, 2-3m

- Korkeus: 120-150cm

- Paino: naaras, 300kg uros, 500kg

- Väri: Turkki on kokonaan valkea.

Levinneisyys ja elinympäristö:

Jääkarhuja elää eniten Kanadassa. Jääkarhuja elää myös:

- Grönlannissa

- Huippuvuorilla

- Länsi-Alaskassa

- Pohjois-Alaskassa

- Venäjän pohjoisosissa

Kannan koko:

Jääkarhuja arvioidaan olevan 20 000- 25 000. Varmaa tietoa kannasta ei kuitenkaan ole.

Ravinto:

Jääkarhu tarvitsee päivässä yli 4kg rasvaa ja lihaa. Sen pääasiallista ravintoa ovat hylkeet, mursut, sinivalaat ja maitovalaat. Kesällä jään reuna sulaa, ja siihen aikaan jääkarhut syövät merilintuja, pieniä jyrsijöitä, kasveja, linnunmunia, marjoja, merilevää, jäkälää, meriheinää ja raatoja.

Lisääntyminen:

Naaras vetäytyy synnytysluolaan loka-marraskuussa. Pennut syntyvät yleensä joulukuussa. Jääkarhunaaras saa uuden poikueen n. joka kolmas vuosi. Pennut seuraavat emoaan 2,5 vuotta. Pentuja syntyy yleensä 2-4.

Uhat:

- Ilmastonmuutos (suurin uhka)

- Vaaralliset kemikaalit

- Öljyn ja kaasun etsintä jääkarhujen elinalueella.

- Metsästys

Tiesitkö...?

- Jääkarhun turkin karvat ovat onttoja

- Jääkarhu polveutuu ruskeasta karhusta.

- Jääkarhu voi liikkua jopa 50km vuorokaudessa



1. 2. 3. 4. 5.
Pisteet: 2.429 (14)

Roskapostisuojaus: Paljonko on neljä miinus yksi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
©2019 Green Environment - suntuubi.com